Brewzilla Gen 4, 35l → Upgrade domácího pivovaru
První várky jsem vařil v zavařovacím hrnci, scezoval a vyslazoval jsem přes nerezový oplet v kvasné nádobě do druhé kvasné nádoby, poté přečerpal zpět do zavařovacího hrnce, který jsem mezitím musel umýt a začít chmelovar. Pak jsem musel umýt a důkladně dezinfikovat obě kvasné nádoby a připravit je na zakvašení zchlazené mladiny. To je relativně velké množství umývání, dezinfekce a přelévání, při kterém dochází k velkým ztrátám a také k velkému nepořádku. Efektivita varny mi dokonce vycházela na ušmudlaných 52%. Jako další mínus jsem takto byl schopný vyprodukovat pouze 15l mladiny k zakvašení.
Jelikož poptávka po pivíčku je vyšší, rozhodl jsem se investovat do něčeho praktičtějšího a "více profi". Další várky tedy budou již vařeny na tomto krasavci od Keglandu, Brewzilla 4. generace, který dokáže vyprodukovat až 25l mladiny s efektivitou až 85%!